Kveeni Suomi Festivaali

Laster Arrangementer

Fjerde og siste søknadsrunde observatørstatus 15. mai

Har du lyst å delta på Den VIII finsk-ugriske verdenskongressen i Tartu, Estland 16 – 18. juni 2021?

Kvensk Finsk Riksforbund har ansvaret for kvenenes deltakelse på kongressen. Kvenene skal representeres av fem delegater som ble valgt i anledningen kvenfolkets dag i 2020. Det er også anledning for å delta som observatør.

Vi gjør  det nå mulig for alle som er interessert i kvener og alle andre finsk-ugriske folkegrupper eller folk til å oppleve verdenskongressen på nært hold. På verdenskongressen opplever man at kvenenes situasjon er sammenlignbar med situasjonen til mange andre finsk-ugriske befolkninger.

Kongressen avholdes på det mektige nye estiske nasjonalmuseet i Tartu. Tartu er en spennende by midt i Estland med litt over 100.000 innbyggere. Byen ligger to-tre timer sørøst fra hovedstaden Tallinn og noen få mil fra grensen til Russland. Tartu er kjent for sitt intellektuelle liv og universitetet har et historisk godt renommé.

Per dags dato kan vi ikke garantere å kunne finansiere reise og opphold. Vi anmoder de som er interessert å snakke med sine forbund, lokalforeninger, eller andre tredjeparter om de kan stå for i alle fall deler av reiseutgiftene. Kvensk Finsk Riksforbund vil etterhvert få bedre oversikt med både egne og eksterne finansieringsmuligheter.

Vi anmoder spesielt unge kvenske/finske studenter å søke om observatørstatus.

Fyll ut skjema nedenfor innen 15. mai 2021, si noen ord om hvorfor du/dere har lyst å være observatør, og så vil du høre fra oss før vi tar en avgjørelse.

Skillelinje Kvensk Finsk Riksforbund

Søk om observatørstatus på verdenskongressen i juni 2021 innen 31. mars 2021

Kiitos paljon!

Skillelinje Kvensk Finsk Riksforbund
Kvenske og finske lokalforeninger

I sentrum av Tartu, Estland

Del denne på:

Gå til toppen